Adresa noastră

Strada Radu Vărzaru Armașu nr. 9A, Targoviste

Info contact

0345 56 62 45

book
pencil
  1. Acasă
  2. »
  3. Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Târgoviște

Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Târgoviște

Locația grădiniței se află pe strada Alecu Văcărescu din Târgoviște şi a funcționat din anul 1904 cu o grupă de copii. Această locație a fost proprietatea particulară a educatoarei Platon Aneta, imobil care deservea atât activității instructiv-educative cu o grupă de preșcolari, cât și utilizării ca locuință personală.

În anul 1964 educatoarea Platon s-a pensionat şi a donat clădirea, fiind preluată de Inspectoratul Școlar Dâmbovița. De atunci a cunoscut o serie de modificări cerute de fluctuația copiilor, mărindu-se numărul de grupe la trei săli de clasă.

În anul 1996 au rămas două săli de clasă, cea de-a treia fiind desființată de către Direcția de Sănătate fiind improprie funcționării unui număr mare de copii. În această sală se desfășoară în prezent activitățile opționale.

De altfel, este de remarcat faptul că, sub aspect arhitectural nu s-au adus modificări construcției.

An de an, atât în interiorul clădirii, cât și la exterior, s-au făcut o serie de reparații tocmai în ideea de a o face funcțională, răspunzând cerințelor unui învățământ de calitate. Astfel, în anul școlar 2008-2009 grădinița a fost sponsorizată de către SC PETROM S.A. OMV în cuantum de 9800 de euro. Sponsorizarea a fost făcută datorită eforturilor depuse de doamna profesor Mărgărit Elena, care s-a ocupat îndeaproape de supravegherea personală a întregii lucrări, deoarece a fost condiționată de societate să termine într-un termen foarte scurt această lucrare.

În cadrul acestei sponsorizări s-au efectuat o serie de îmbunătățiri majore și importante, gândite în folosul copiilor și care au condus la modernizarea grădiniței, cum ar fi: tâmplărie termopan (ferestre, uși), parchet, mobilier corespunzător spațiului educațional, echipament IT, achiziționarea de aparatură electronică și accesorii de design interior.

De asemenea, prin alte sponsorizări s-au achiziționat centrala termică, care oferă un climat ambiental plăcut, aparatura electronică ce ușurează munca în grădiniță și aparate de joc specifice vârstei copiilor în curtea grădiniței.