Adresa noastră

Strada Radu Vărzaru Armașu nr. 9A, Targoviste

Info contact

0345 56 62 45

book
pencil
  1. Acasă
  2. »
  3. Istoric

Istoric

Scurt istoric al Grădiniței cu program prelungit nr 2, Târgoviște

Dezvoltarea economică a orașului Târgoviște, deschiderea Fabricii de Sticlă și mărirea parcului de unități militare, au determinat edilii orașului, ca în anul 1976 să decidă și să obțină aprobarea înființării unei grădinițe cu program prelungit cuplată cu creșă, în zona Suseni.

Cutremurul nefast din 4 martie 1977 a făcut ca Grădinița Nr.1 Sidorovici, aflată în centrul vechi al orașului, să devină, ca și clădire, nefavorabilă pentru creșterea și educarea în condiții de siguranță a copiilor.
Grupele de copii și cadrele didactice, împreună cu personalul nedidactic, au fost împărțite prin acțiunea promptă a directorului unității, d-na Popescu Maria și a Primăriei, în două unități școlare: Grădinița Nr. 6, Târgoviște și Grădinița Nr. 9, Târgoviște.


Prin hotărârea ISJ Dâmbovița și a d-lui primar Ristache, la 1 septembrie 1977, colectivul a fost mutat în noua clădire din Suseni, dar nu și copiii, deoarece curățenia interioară, mobilierul, cât și dotarea bucătăriei încă nu erau terminate.
Prin munca neîntreruptă a d-nei directoare Maria Popescu, a educatoarelor: Ciulică Elena,Vîlu Maria, Tăsică Ana, Teodorescu Elena, Brînzoiu Doina, Rădulescu Puica, Angelescu Veronica, Cincă Maria, Dinu Maria și a personalului: Găliceanu Maria, Zoe Victoria, Petrescu Victoria, Mihăilescu Georgeta, Clopotaru Ana, Mihălcioiu Emilia, la care s-a adăugat și personalul nou angajat al creșei, cât și cadrele sanitare: Cruceru Elena, Moise Maricica și Alexandru Stela, s-a reușit ca, la 15 octombrie 1977, să se deschidă porțile grădiniței și pentru copii.


De la această dată capacitatea grădiniței a fost depășită funcționând cu 11 grupe de program prelungit, 3 grupe de program normal și 2 grupe de creșă, fiecare având efective de peste 35-40 de copii anual.


Curând, grădinița s-a făcut cunoscută, fapt ce a atras atât personal de calitate, cât și copii cu care astăzi ne mândrim. Putem aminti că în grădinița noastră au activat cadre didactice ca: Florea Florina, director și profesor al Liceului Ion Heliade Rădulescu, Târgoviște; Grăjdan Georgeta, profesor Clubul Copiilor; Marin Liliana, profesor Clubul Copiilor, Dulman Anița, profesor CCD și educatoarele: Teodorescu Cecilia, Popescu Florina, Croitoru Mariana și Troneci Georgeta.


Cu timpul, natalitatea a scăzut, unitățile militare și-au restrâns efectivul, fabricile s-au închis, unele dintre cadrele didactice s-au transferat în alte unități sau au urmat studii superioare și s-au reprofilat, iar altele au trecut în neființă.
După patru ani de la înființare d-na director Popescu M. s-a pensionat, conducerea unității fiind preluată pentru o perioadă de opt ani de către d-na Ciucă Elena. După pensionarea dumneaei, a fost numită ca director al unității d-na Troneci Georgeta, trecută în neființă.


La câțiva ani de la înființare au venit în colectivul nostru educatoarele: Tudor Ioana, Găiseanu Maria, Petricanu Gabriela și Stancu Valeria, cadre cu potențial și pregătire , calități pe care le au și educatoarele care activează azi în grădiniță.


Împreună am sărbătorit 25, 30, respectiv 40 de ani de existență, când ne-am putut îmbrățișa foști preșcolari cu care ne mândrim: Sîrbu Daniela, director și prof. la Școala Ulmi; Moise Roxana, avocat; frații Mazilu, medici ai Spitalului Militar din București; frații Alexandrescu, avocați; surorile Alexandru, educatoare; surorile Dinu, profesori; surorile Găiseanu, economiști; Tudor Mirela, educatoare; Puchianu Dan, profesor universitar; Puchianu Adina, educatoare; Puchianu Monica, profesor; Teodorescu Iulian, inginer și exemplele pot continua.

O parte dintre foștii preșcolari încredințează astăzi acelorași mâini întinse peste care au trecut anii, proprii copii și în fața lor deschid albume, amintiri minunate despre propria copilărie.